top of page

< Takaisin palveluihin

OHJEET ENNEN MIKROBLADINGIIN TAI KESTOPIGMENTOINTIIN TULOA

Mitä on microblading?


Microblading on kulmamuotoilua, jolla saa omien kasvonpiirteiden mukaiset, kauniit ja kestävät kulmat. Toimenpiteen aikana ihon pintakerrokseen eli epidermikseen laitetaan pigmenttiä pienellä mikroterällä. Toimenpide muistuttaa hieman tatuoimista, mutta eroaa kuitenkin pysyvään pigmentointiin verrattuna. Microblading -tekniikalla tehdyt kulmat pysyvät nuorella iholla n. 1-3 vuotta. Pysyvyyttä on vaikea ennustaa, sillä se riippuu ihotyypistä ja ihon uusiutumisnopeudesta. Iäkkäämmälle iholle tehty microblading saattaa jäädä pysyväksi, sillä iän myötä ihon uusiutuminen on hyvin hidasta.
 

Normaalisti lopputulosta täytyy kuitenkin ylläpitää. Tällöin kulmiin tehdään vahvistus n. 6-18 kk ensimmäisen hoidon jälkeen. Vahvistukseen tullessa suosittelemme ottamaan yhteyttä sähköpostitse kuvien kera, jotta kulmia ei vahvisteta turhaan liian aikaisin. Myös 18 kk:n jälkeen on mahdollista tehdä vielä vahvistus.

Esteet microbladingin ottamiselle:

 • Raskaus

 • Syöpähoidot (ensimmäinen mahdollinen ajankohta 12 kk hoitojen loppumisen jälkeen)

 • Keloidi eli arven liikakasvu

 • Roaccutan-kuuri tai vastaava esimerkiksi aknen hoitoon tarkoitettu voimakas lääkitys (ensimmäinen mahdollinen ajankohta 6 kk hoitojen loppumisen jälkeen)

 • Botox-hoidot kulmien läheisyydessä (ensimmäinen mahdollinen ajankohta 4 viikkoa injektion jälkeen)

 

Kuukautta ennen toimenpidettä:

 • Vältä tuotteita joissa on Retin A:ta eli tretinoiinia

Mikäli käyttää voiteita, jotka sisältävät pieniäkin määriä Retin A:ta, suosittelemme lopettamaan käytön kuukautta ennen toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta, joten voiteita voi levittää muualle iholle. Sama koskee myös tuotteita, jotka sisältävät A-vitamiinia.

 • Huomioi lääketieteelliset toimenpiteet

Esimerkiksi toimepiteet, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita, voivat lykätä microblading-kulmien tekoa.

Viikkoa, kahta ennen toimenpidettä:

 • Vältä AHA-ihonhoitotuotteita

On suositeltavaa välttää AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy- acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme myöskin lopettamaan anti-aging -tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen tulemista.

 • Jätä Omega-valmisteet tauolle

Omega-valmisteet ohentavat verta ja tuottavat tätä myöten enemmän vuotoa toimenpiteen aikana.

 • Älä poista kulmakarvojasi

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, ethän nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä.

2 vrk ennen toimepidettä:

 • Ole varovainen seuraavien lääkitysten kanssa:

Verenohennuslääkkeet, aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet. On myös suositeltavaa välttää kaikkia sellaisia lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

 • Vältä alkoholia ja kofeiinia

On suositeltavaa jättää kaikki alkoholituotteet pois 48 tuntia ennen toimenpidettä. On myös huomattu, että kofeiinipitoiset tuotteet kiihdyttävät verenkiertoa ja tätä myöten lisäävät vuotoa toimenpiteen aikana.

 • Älä luovuta verta toimenpidepäivänä tai sitä edeltävänä päivänä

Verenluovutus saattaa rasittaa kehoa ja saada tuntemaan olon heikoksi.

Samana päivänä:

 

 • Valmistaudu pieneen punoitukseen

On hyvin harvinaista, että kulmissa esiintyisi erittäin vahvaa punoitusta microbladingin jälkeen. Pieneen punoitukseen kannattaa kuitenkin varautua, sillä sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten se kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelee loppupäivää microbladingin jälkeen.

 • Tule toimenpiteeseen kevyellä meikillä

Ennen microbladingia ei kannata meikata kulmia ollenkaan eikä muutoinkaan laittaa kovin raskasta meikkiä. Kevyt meikki ei kuitenkaan haittaa toimenpidettä.

 • Olethan avoin allergioistasi sekä kroonisista sairauksista

Kerrothan kaikki mahdolliset krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, joilla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (myös raskaus, imetys, yms.).
 

HOITO-OHJEET MICROBLADINGIN JÄLKEEN

Toipumisvaiheet


Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se sinulle on. Paranemisprosessi kestää 2-4 viikkoa ja se voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen.


Käsittele kulmia hellästi äläkä irrota kuollutta ihoa itse


Iho voi olla kulmien ympäriltä herkkä ensimmäisen vuorokauden aikana. Kulmien kastelua tulisi välttää ensimmäisen 24 tunnin aikana. Sen jälkeen kulmia voi kevyesti huuhdella haalealla vedellä aamuin ja illoin, varoen painamasta niitä liian kovaa.

Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä, kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Monet tuntevat vastustamatonta kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta sitä ei saa missään nimessä tehdä.


Hiero rauhoittavaa voidetta kulmiin
 

Hoitovoiteena suositellaan Bebanthenia noin viikon ajan1-2 kertaa päivässä.

Ei kulmameikkiä eikä anti-aging -voiteita

 

Suosittelemme olemaan käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa vähintään viikon, mieluiten 10 vuorokauden ajan.

 

Älä myöskään käytä anti-aging -voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosituksen mukaan olisi hyvä pitää kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta. Mikäli kulmat vuotavat tai ihosi on erittäin herkkä, vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita. Kun iho on parantunut, on suositeltavaa käyttää silikonipohjaisia tuotteita, koska ne edesauttavat värin kestoa.
 

Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia


On suositeltavaa välttää viikon ajan kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja, jonka seurauksena olisi kovaa hikoilua. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivistä treenaamista, kylpemistä, jne.

 

Uima-altaan vesi saattaa heikentää värin pysyvyyttä kulmissa, koska vedessä on klooria ja microbladingissa käytetty väriaine taas on täysin luonnollista. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkaan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.


Vältä solariumia ja intensiivisiä ihovoiteita


Suositus on, ettei ihoa altisteta solariumille viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen. Jos juuri valmistuneet microblading-kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti saattaa alkaa haihtumaan ja kulmat vaativat uuden, raskaamman vahvistuksen.


Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa


Kerro aina microblading-käsittelystäsi lääkärille ennen minkäänlaisia muita toimenpiteitä.


Heti toimenpiteen jälkeen näkyvä tulos ei ole lopullinen


Värin pigmentti haalistuu hieman parin viikon kuluttua microbladingista. Tämä on täysin normaalia eikä siitä tarvitse huolehtia. Alussa leikkauslinjat voivat näyttää hieman epätasaisilta ja värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. On hyvä muistaa, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen jälkeen (värin uudelleenlaitto n. 1 kk kuluttua microbladingista)


Älä epäröi ottaa yhteyttä


Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä, niin kysy. Voit olla varma, että vastaan on tullut kaikenlaisia kysymyksiä ja myöskin juuri niitä kysymyksiä, joihin haluat vastauksia. Ohjeitamme noudattamalla voit olla huoletta laadun suhteen kulmien parannuttua.

< Takaisin palveluihin

bottom of page